نوشته شده توسط : دکتر ستایش

لاپاروسکوپی کیسه صفرا


کیسه صفرا یک اندام کوچک نزدیک به کبد است. کیسه صفرا نقش ذخیره‌سازی مایع صفراوی را بر عهده دارد که توسط کبد ترشح می‌شود. کیسه صفرا، مایع صفرا را به روده کوچک ریخته و به این ترتیب به تجزیه سلول‌های چربی در فرآیند هضم کمک می‌کند. به هر حال توجه داشته باشید فرآیند هضم طبیعی بدون وجود کیسه صفرا نیز امکان‌پذیر است و به همین خاطر برداشتن کیسه صفرا یک روش درمانی مناسب برای مواردی است که این ناحیه از بدن دچار بیماری یا عفونت شده باشد. عمل جراحی کیسه صفرا بطور کلی به دو روش باز و لاپاراسکوپی کیسه صفرا انجام می‌شود. در روش باز با برش پوستی معمولاً زیر دنده‌ها در سمت راست، کیسه صفرا و سنگها خارج می‌شود. در روش لاپاراسکوپی چند سوراخ کوچک حدود 5/1-1 سانتی‌متری در پوست شکم ایجاد شده و عمل جراحی از این طریق انجام می‌شود.

 

مشکلات شایع کیسه صفرا چیست؟


برخی مشکلات شایع کیسه صفرا به شرح زیر می باشند:

 

 سنگ کیسه صفرا یا کوله لیتیاز

سرطان کیسه صفرا

 التهاب کیسه صفرا (Cholecystitis) 

پارگی و سوراخ شدن کیسه صفرا

 

 

 

 

لاپاراسکوپی چگونه انجام می شود؟


ابتدا قبل از انجام عمل، لباس بیمارستان را به تن می کنید. سپس یک IV دریافت می کنید تا پزشک بتواند داروها و مایعات را از طریق رگ به شما بدهد. شما تحت بیهوشی عمومی قرار می گیرید، به این معنی که قبل و در طول جراحی در خواب بدون درد خواهید بود. یک لوله در گلو قرار می گیرد که به یک دستگاه تنفس مصنوعی متصل است تا به تنفس کمک کند. برای این روش، جراح چهار برش کوچک در شکم ایجاد می کند. آنها از این برش ها برای هدایت یک لوله با دوربین کوچک و روشن به داخل شکم استفاده می کنند. سپس ابزارهای دیگر را از طریق برش ها هدایت می کنند و در عین حال به مانیتوری نگاه می کنند که نشان می دهد دوربین چه چیزی را می گیرد. شکم با گاز متورم شده است بنابراین جراح فضایی برای کار دارد. آنها کیسه صفرا را از طریق برش ها خارج می کنند. پس از اینکه جراح کیسه صفرا را برداشت، از اشعه ایکس مخصوص برای بررسی مشکلات مجرای صفراوی استفاده می کند. این تکنیک کولانژیوگرافی حین عمل نامیده می شود.

این نشان دهنده هرگونه ناهنجاری در ساختارهای مجرای صفراوی باقیمانده مانند سنگ صفراوی است که ممکن است جراح  نیاز به برداشتن آنها داشته باشد. وقتی جراح از نتایج راضی باشد، برش ها را بخیه می زند و بانداژ می کند. پس از عمل، شما را به اتاقی می برند تا پس از بیهوشی بهبود پیدا کنید. علائم حیاتی در تمام مدت از نزدیک تحت نظر هستند. اکثر افراد می توانند بعداً در همان روز جراحی به خانه بروند.

 

ریکاوری و بهبود بیمار پس از لاپاروسکوپی


پس از پایان عمل لاپاروسکوپی ، بیمار برای چند ساعت تحت نظر قرار می گیرد و سپس از بیمارستان مرخص می شود. زمان بهبودی و ریکاوری پس از عمل لاپاروسکوپی به عوامل زیر بستگی دارد:

  • شرایط عمومی جسمی
  • نوع و میزان استفاده از داروهای بیهوشی
  • عکس العمل بدن نسبت به جراحی


در روز های پس از عمل لاپاروکسوپی ممکن است بیمار درد متوسطی در ناحیه زخم های ایجاد شده احساس کند. احساس درد و ناراحتی با گذشت زمان ، و مصرف داروهای مسکن کمتر می شود. پس از عمل لاپاروسکوپی ، احساس درد در ناحیه شانه طبیعی است. این درد در نتیجه گاز دی اکسید کربن تزریق شده به شکم برای ایجاد فضای مناسب درون بدن برای جراحی است. این گاز می تواند سبب ایجاد فشار روی پرده دیافراگم که شبکه های عصبی متصل با شانه ها دارد شود. بعد از گذشت چند هفته از جراحی، بیمار می تواند به زندگی عادی خود باز گردد. البته انجام معاینات دوره ای پس از عمل برای کنترل روند بهبودی بیمار توصیه می شود. اقدامات زیر می تواند به تسریع روند بهبودی پس از جراحی لاپاروکسوپی کمک کند:

  1. انجام فعالیت فیزیکی سبک به منظور کاهش ریسک تشکیل لخته خون
  2. خواب و استراحت کافی
  3. استفاده از شربت های سینه برای کاهش درد و تورم گلو
  4. پوشیدن لباس های آزاد و راحت

 

مزایای عمل لاپاراسکوپی کیسه صفرا


عمل لاپاراسکوپی کیسه صفرا در مقایسه با سایر روش‌های درمان سنگ کیسه صفرا از جمله جراحی کیسه صفرا، دارای مزایای زیر است:

  1. ایجاد برش کوچک تر به علت اینکه در این عمل چندین برش ریز در سطح بدن که هر کدام کمتر از یک اینچ است ایجاد می‌شود برخلاف عمل جراحی که در آن برش های ۵ تا ۷ اینچی برای عمل جراحی باز استفاده می‌شود.
  2. دوره نقاهت و بهبود سریعتر به نسبت عمل جراحی باز
  3. درد کمتر به نسبت عمل جراحی باز
  4. ممکن است در همان روز عمل جراحی خود مرخص شده و به خانه برگردید. همچنین زودتر می توانید به سراغ انجام کار های روزمره و عادی خود بروید.

 

تماس با ما

تهران، خیابان سمیه، بین خیابان دکتر شریعتی و بهار ، بیمارستان آراد


تماس بگیرید
شماره تلفن : ۲۲۵۶۸۳۹۴-۰۲۱
ایمیل: info@drsetayesh.com





:: برچسب‌ها: انجام فعالیت فیزیکی سبک , پوشیدن لباس های آزاد , استراحت کافی , کاهش ریسک , سلول‌های چربی ,
:: بازدید از این مطلب : 305
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 21 مهر 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: